Cursus Presenteren

Sta je voor het eerst of vaker voor de opgave een presentatie te moeten houden? Heb je daarbij niet de mogelijkheden, de tijd of de vaardigheden om je presentatie te ondersteunen met digitale hulpmiddelen? Deze cursus zal je ervan overtuigen dat voor een zeer geslaagde presentatie maar heel weinig hulpmiddelen echt nodig zijn. In ieder geval werk je in deze cursus op een gerichte manier aan je zelfvertrouwen.

In de cursus 'Presenteren' leer je hoe je zonder digitale hulpmiddelen zoals PowerPoint, toch een goede presentatie kunt leveren. We besteden stapsgewijs en zonder omhaal aandacht aan de noodzakelijke voorbereidingen, het schrijven en het houden van een presentatie. Verder worden de hulpmiddelen besproken, en ook gaan we kort in op waar je vaak het meest bang voor bent: de reacties uit de zaal. In deze training krijg je handige aanwijzingen om daar op een rustige en professionele manier mee om te gaan.


Cursusinformatie

Duur

De cursus 'Presenteren' duurt ongeveer 45 minuten. Wil je het maximale rendement uit je training halen, gebruik dan de downloads bij de cursus. Hiermee heb je trainingsmateriaal voor circa 2 weken.

Doelgroep

Deze cursus is geschikt voor bedrijfsmedewerkers die zonder digitale ondersteuning regelmatig een presentatie moeten houden, teamleiders en leidinggevenden. Als je deze cursus wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende beroepscompetenties (op MBO-niveau): Overtuigen en beïnvloeden, Presenteren, Materialen en middelen inzetten, Plannen en organiseren, Kwaliteit leveren.

Lesmaterialen

De cursus 'Presenteren' bestaat uit:

  • VideoCollege (32 minuten)
  • E-Book
  • Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP)
  • Verwerkingsformulier
  • Leerjournaal
  • Samenvatting
  • Aanbevolen aanpak

Toetsing

De cursus 'Presenteren' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat.


Contact

Postadres:

Dé Praktijkgroep
Postbus 12
7710 AA Nieuwleusen

Bezoekadres:

Dé Praktijkgroep
Burgemeester Mulderlaan 8
7711 XA Nieuwleusen

Telefoon: 0529-427087
Email: info@praktijkgroep.nl
KvK: 05057774