Cursus Nee zeggen

Ook wel eens jaloers op mensen die heel duidelijk hun eigen grenzen kunnen aangeven? Vraag je jezelf wel eens af waarom 'ze' jou altijd weten te vinden als er iets gedaan moet worden? Tien tegen één dat de inzichten uit deze training je op weg helpen om duidelijker af te bakenen wat jij wel en wat jij niet wilt! Assertiviteit is het toverwoord! Maar ook bij toverwoorden draait het meestal om een eenvoudige verandering van gedrag. Je zult zien dat deze training je helpt om beter je eigen grenzen aan te geven.

In de training 'Nee zeggen' wordt aan de hand van een herkenbaar voorbeeld stap voor stap uitgelegd wat er eigenlijk gebeurt wanneer iemand anders een beroep op je doet. Je leert een manier om jezelf beter bewust te zijn van je eigen keuzemogelijkheden. Maar ook ontdek je aan de hand van deze korte training welke vreemde mechanismen maken dat je toch vaak tegen je zin 'ja' zegt. De training sluit af met een paar sprekende praktijkvoorbeelden.


Cursusinformatie

Duur

De cursus 'Nee zeggen' duurt ongeveer 30 minuten. Wil je het maximale rendement uit je training halen, gebruik dan de downloads bij de cursus. Hiermee heb je trainingsmateriaal voor circa 1 uur.

Doelgroep

Deze cursus is geschikt voor mensen die het lastig vinden nee te zeggen en hun eigen grenzen aan te geven, mantelzorgers, vrijwilligers en behulpzame of zorgzame typen. Als je deze cursus wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende beroepscompetenties (op MBO-niveau): Samenwerken en overleggen, Omgaan met verandering en aanpassen, Met druk en tegenslag omgaan. .

Lesmaterialen

De cursus 'Nee zeggen' bestaat uit:

  • VideoCollege (11 minuten)
  • E-Book
  • Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP)
  • Zelfscans
  • Leerjournaal
  • Samenvatting
  • Aanbevolen aanpak

Toetsing

De cursus 'Nee zeggen' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat.


Contact

Postadres:

Dé Praktijkgroep
Postbus 12
7710 AA Nieuwleusen

Bezoekadres:

Dé Praktijkgroep
Burgemeester Mulderlaan 8
7711 XA Nieuwleusen

Telefoon: 0529-427087
Email: info@praktijkgroep.nl
KvK: 05057774