Cursus Methodisch offertes beoordelen

Hoe kom je tot een rationele beslissing over een serie offertes die je voor je op tafel hebt liggen? Je hebt er - als het goed is - zelf om gevraagd. Maar nu moeten er keuzes worden gemaakt. Hoe doe je dat? Hoe blijf je trouw aan je eigen wensen en verwachtingen en hoe kun je tegelijkertijd openstaan voor wat je aangeboden wordt? Als je deze training hebt gevolgd, is het antwoord op deze vragen een stuk gemakkelijker te vinden!

Met de cursus 'Methodisch offertes beoordelen' leer je de beste techniek om diverse offertes onderling met elkaar te vergelijken en daaruit een beredeneerde keuze te maken. Je leert werken met zinvolle factoren (criteria) voor vergelijking en beoordeling. Vervolgens word je vertrouwd gemaakt met het gebruik van twee gangbare vergelijkingsmodellen: de 'Scoringsmatrix' en de 'Wensbeoordelingsmatrix'. Tot slot wordt je aandacht gevraagd voor een doeltreffende afwikkeling nadat eenmaal een keuze is gemaakt.


Cursusinformatie

Duur

De cursus 'Methodisch offertes beoordelen' duurt ongeveer 40 minuten. Wil je het maximale rendement uit je training halen, gebruik dan de downloads bij de cursus. Hiermee heb je trainingsmateriaal voor circa 2 weken.

Doelgroep

Deze cursus is geschikt voor iedereen die binnen een onderneming betrokken is binnen besluitvormende processen rondom de keuze voor leveranciers en/of leveringen van producten en diensten. Als je deze cursus wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende beroepscompetenties (op MBO-niveau): Beslissen en activiteiten initiëren, Analyseren, Plannen en organiseren, Ondernemend en commercieel handelen.

Lesmaterialen

De cursus 'Methodisch offertes beoordelen' bestaat uit:

  • VideoCollege (24 minuten)
  • E-Book
  • Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP)
  • Verwerkingsvragen
  • Model scoringsmatrix
  • Model wensbeoordelingsmatrix
  • Leerjournaal
  • Samenvatting
  • Aanbevolen aanpak

Toetsing

De cursus 'Methodisch offertes beoordelen' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat.


Contact

Postadres:

Dé Praktijkgroep
Postbus 12
7710 AA Nieuwleusen

Bezoekadres:

Dé Praktijkgroep
Burgemeester Mulderlaan 8
7711 XA Nieuwleusen

Telefoon: 0529-427087
Email: info@praktijkgroep.nl
KvK: 05057774