Cursus Consumentenrecht

Als je producten of diensten verkoopt, blijken er nogal wat regels te zijn die te maken hebben met het recht van consumenten. Hoe onderscheid je de wettelijke rechten van de fabeltjes die daarover de ronde doen? Welke eisen mag de klant stellen met het oog op garantie? En wat wordt er eigenlijk bedoeld met 'productaansprakelijkheid'? In de training 'Consumentenrecht' worden dit soort vragen kort, helder en concreet op een rij gezet en op een praktische manier besproken.

De cursus 'Consumentenrecht' gaat eerst in op het belangrijke onderscheid tussen ruilen en retourneren en behandelt vervolgens de voornaamste regels die gelden voor garantie op verkochte artikelen. We bespreken de (mogelijke) eisen die jouw klanten kunnen stellen en de belangrijke begrippen consumentenautoriteit.en productaansprakelijkheid.


Cursusinformatie

Duur

De cursus 'Consumentenrecht' duurt ongeveer 25 minuten. Wil je het maximale rendement uit je training halen, gebruik dan de downloads bij de cursus. Hiermee heb je trainingsmateriaal voor circa 1,5 week.

Doelgroep

Deze cursus is bestemd voor ondernemers die de grenzen en mogelijkheden van het recht van consumenten willen kennen. Ook leidinggevenden in een commerciële setting waarbinnen direct klantcontact aan de orde van de dag is, zullen veel aan deze training hebben. Als je deze cursus wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende beroepscompetenties (op MBO-niveau): Ethisch en integer handelen, Overtuigen en beïnvloeden, Kwaliteit leveren, Met druk en tegenslag omgaan.

Lesmaterialen

De cursus 'Consumentenrecht' bestaat uit:

  • VideoCollege (12 minuten)
  • E-Book
  • Begrippenlijst
  • Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP)
  • Vragenlijst
  • Praktijkopdrachten
  • Leerjournaal
  • Samenvatting
  • Aanbevolen aanpak

Toetsing

De cursus 'Consumentenrecht' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat.


Contact

Postadres:

Dé Praktijkgroep
Postbus 12
7710 AA Nieuwleusen

Bezoekadres:

Dé Praktijkgroep
Burgemeester Mulderlaan 8
7711 XA Nieuwleusen

Telefoon: 0529-427087
Email: info@praktijkgroep.nl
KvK: 05057774