Cursus Cold calling

Wil je je product verkopen aan een klant die je (nog) niet kent? Heeft een collega of concurrent je overtuigd van de voordelen van 'koude acquisitie'? En heb jij (met of zonder personeel) er geen idee van hoe dat werkt? Of heb je wel een idee, maar vind je het toch nodig om de voornaamste do's en don'ts nog een keer op een rijtje te zien staan? In dat geval is de training 'Cold calling' speciaal voor jou geschreven.

De cursus 'Cold calling' geeft, na een functionele inleiding, uitleg over wat er komt kijken bij de voorbereiding op een cold-calling-gesprek; daarin leer je je focussen op het doel van cold calling, op de identiteit van je eigen bedrijf en op de markt. Naast het punt van de juiste timing gaan we uitgebreid in op het gesprek zelf, van begroeting en openingszin, via de 'elevator pitch' tot en met de afsluiting. Daarbij krijgen de specifieke kenmerken van communiceren met cold calling aandacht, waaronder stemgebruik en de vraag hoe lang een gesprek mag duren. Het laatste onderdeel is gewijd aan de verschillende vormen van weerstand die je kunt verwachten en hoe je het beste met die weerstand om kunt gaan. De cursus wordt afgewisseld met tal van praktijkvoorbeelden die je uitnodigen om je nieuwe kennis onmiddellijk uit te proberen.


Cursusinformatie

Duur

De cursus 'Cold calling' duurt ongeveer 45 minuten. Wil je het maximale rendement uit je training halen, gebruik dan de downloads bij de cursus. Hiermee heb je trainingsmateriaal voor circa 2,5 week.

Doelgroep

Deze cursus is geschikt voor iedereen die zich snel wil bekwamen in het voeren van 'koude acquisitie'. Als je deze cursus wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende beroepscompetenties (op MBO-niveau): Relaties bouwen en netwerken, Overtuigen en beïnvloeden, Omgaan met verandering en aanpassen, Ondernemend en commercieel handelen.

Lesmaterialen

De cursus 'Cold calling' bestaat uit:

  • VideoCollege (29 minuten)
  • E-Book
  • Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP)
  • Oefenopdrachten
  • Leerjournaal
  • Samenvatting
  • Aanbevolen aanpak

Toetsing

De cursus 'Cold calling' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat.


Contact

Postadres:

Dé Praktijkgroep
Postbus 12
7710 AA Nieuwleusen

Bezoekadres:

Dé Praktijkgroep
Burgemeester Mulderlaan 8
7711 XA Nieuwleusen

Telefoon: 0529-427087
Email: info@praktijkgroep.nl
KvK: 05057774