Cursus Burn-out voorkomen

Merk je dat het niet meer gaat op je werk? Opeengestapelde verplichtingen en verwachtingen kunnen niet meer worden waargemaakt. De druk loopt op en het wordt allemaal teveel. Het lijkt erop dat stress en overbelasting hun tol gaan eisen.... Is voorkomen beter dan genezen? Ja, want van een burn-out herstellen kan lang, heel lang duren. Hoe voorkom je een burn-out? In deze training leer je rechttoe rechtaan de alarmsignalen herkennen. Ook krijg je aanwijzingen voor het tijdig nemen van noodzakelijke maatregelen.

In de training 'Burn-out voorkomen' wordt uitgelegd hoe je op tijd kunt ontdekken wanneer stress en overbelasting jou teveel gaan worden. Zonder omwegen krijg je heldere adviezen en aanwijzingen voor een doelgerichte aanpak om in je werk- en privésituatie het dreigende gevaar te keren. 'Luister naar je lichaam' en 'Leg de lat niet te hoog' zijn in deze training meer dan goedkope kreten. Ze worden deskundig toegelicht en zullen je helpen om op een andere manier met de druk van elke dag om te gaan.


Cursusinformatie

Duur

De cursus 'Burn-out voorkomen' duurt ongeveer 40 minuten. Wil je het maximale rendement uit je training halen, gebruik dan de downloads bij de cursus. Hiermee heb je trainingsmateriaal voor circa 1 week.

Doelgroep

Deze cursus is geschikt voor werkenden, werkgevers die preventie serieus nemen, leidinggevenden en andere personen in stressvolle functies. Als je deze cursus wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende beroepscompetenties (op MBO-niveau): Begeleiden, Aandacht en begrip tonen, Samenwerken en overleggen, Analyseren, Onderzoeken, Plannen en organiseren, Omgaan met verandering en aanpassen, Met druk en tegenslag omgaan..

Lesmaterialen

De cursus 'Burn-out voorkomen' bestaat uit:

  • VideoCollege (22 minuten)
  • E-Book
  • Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP)
  • Vragenlijst
  • Leerjournaal
  • Samenvatting
  • Aanbevolen aanpak

Toetsing

De cursus 'Burn-out voorkomen' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat.


Contact

Postadres:

Dé Praktijkgroep
Postbus 12
7710 AA Nieuwleusen

Bezoekadres:

Dé Praktijkgroep
Burgemeester Mulderlaan 8
7711 XA Nieuwleusen

Telefoon: 0529-427087
Email: info@praktijkgroep.nl
KvK: 05057774