Cursus Brieven schrijven en e-mailen in het Engels

Ook al komen het Spaans en Chinees hoe langer hoe meer op, Engels zal nog wel een tijdje de voertaal blijven voor communicatie over grenzen heen. Twijfel je aan jezelf als je in het Engels moet corresponderen? In dat geval helpt deze training je om de meest voor de hand liggende vergissingen te voorkomen.

De cursus 'Brieven schrijven en e-mailen in het Engels' gaat praktisch in op het verschil tussen formeel en informeel taalgebruik. Bijzondere aandacht wordt besteed aan het begin van de brief en aan de brief zelf: de adressering en de aanhef. Daarna komt de inhoud van de eigenlijke brief aan de orde, met onder meer een aantal concrete aanwijzingen voor de afsluitende zin en de bijbehorende formuleringen. Naast enkele aanbevelingen voor het controleren van spelling en grammatica gaat de cursus ook in op zaken als de lengte van een brief en de beleefdheidscode. Tot slot geeft de cursus enkele nuttige aanwijzingen voor het schrijven van een informele brief. Let op: dit is geen talencursus waarin je de taal beter leert spreken, schrijven en verstaan. Deze cursus is vooral gericht op de Engelse gewoonten met betrekking tot correspondentie.


Cursusinformatie

Duur

De cursus 'Brieven schrijven en e-mailen in het Engels' duurt ongeveer 30 minuten. Wil je het maximale rendement uit je training halen, gebruik dan de downloads bij de cursus. Hiermee heb je trainingsmateriaal voor circa 2 weken.

Doelgroep

Deze cursus is geschikt voor iedereen die op zoek is naar nuttige aanwijzingen om zijn of haar vaardigheden te verbeteren met het oog op corresponderen in het Engels. Als je deze cursus wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende beroepscompetenties (op MBO-niveau): Presenteren, Formuleren en rapporteren.

Lesmaterialen

De cursus 'Brieven schrijven en e-mailen in het Engels' bestaat uit:

  • VideoCollege (15 minuten)
  • E-Book
  • Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP)
  • Samenvatting
  • Leerjournaal
  • Engelse titulatuur
  • Aanbevolen aanpak

Toetsing

De cursus 'Brieven schrijven en e-mailen in het Engels' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat.


Direct inschrijven?

Inschrijven voor deze cursus? Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.


Alle Trainingen

Contact

Postadres:

Dé Praktijkgroep
Postbus 12
7710 AA Nieuwleusen

Bezoekadres:

Dé Praktijkgroep
Burgemeester Mulderlaan 8
7711 XA Nieuwleusen

Telefoon: 0529-427087
Email: info@praktijkgroep.nl
KvK: 05057774