Cursus Beslissen, individueel en als team

Jij bent leidinggevende, en van jou wordt naast al je andere taken verwacht dat je ook de rol van coach op je neemt...! Het coachen van medewerkers is een vak apart. Misschien heb je al ontdekt dat het in elk geval iets anders is dan de baas spelen over jouw medewerkers. Maar wat coachen dan wèl inhoudt, en hoe je dat precies aanpakt...? Deze training helpt je systematisch te kijken naar de rol van coach. Je leert hoe je jezelf en je competenties als leidinggevende binnen die rol op een doeltreffende manier kunt ontwikkelen.

In de training 'Coachen' leer je binnen afzienbare tijd de voornaamste dingen over hoe je jouw taak als coach het beste kunt oppakken: ruimte geven aan je medewerker, een goede sfeer creëren voor open communicatie, de juiste vragen stellen, een goede manier om aanwijzingen te geven, en als dat nodig is, confronteren! Je krijgt voor jezelf heldere aanwijzingen voor de verdere ontwikkeling van je eigen vaardigheden in het coach-contact met jouw mensen. De lesstof wordt gepresenteerd in drie opeenvolgende modules die elk afzonderlijk voorzien zijn van een toets.


Cursusinformatie

Duur

De cursus 'Beslissen, individueel en als team' duurt ongeveer 35 minuten. Wil je het maximale rendement uit je training halen, gebruik dan de downloads bij de cursus. Hiermee heb je trainingsmateriaal voor circa 2 dagen.

Doelgroep

Deze cursus is geschikt voor leidinggevenden / ondernemers die voor de opgave staan een team op een professionele manier aan te voeren. Maar ook als je wilt weten hoe het zit met het nemen van beslissingen op individueel niveau kun je veel aan deze cursus hebben. Als je deze cursus wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende beroepscompetenties (op MBO-niveau): Beslissen en activiteiten initiëren, Aansturen, Samenwerken en overleggen.

Lesmaterialen

De cursus 'Beslissen, individueel en als team' bestaat uit:

  • VideoCollege (21 minuten)
  • E-Book
  • Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP)
  • Procesmodel van Tuckson
  • Leerjournaal
  • Samenvatting
  • Aanbevolen aanpak

Toetsing

De cursus 'Beslissen, individueel en als team' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat.


Contact

Postadres:

Dé Praktijkgroep
Postbus 12
7710 AA Nieuwleusen

Bezoekadres:

Dé Praktijkgroep
Burgemeester Mulderlaan 8
7711 XA Nieuwleusen

Telefoon: 0529-427087
Email: info@praktijkgroep.nl
KvK: 05057774