Cursus Belastingen voor de ondernemer

Leuker kunnen ze het niet maken. Ook niet altijd makkelijker. Daarom is het handig in ieder geval op hoofdlijnen te weten wat je als ondernemer van de fiscus kunt verwachten. Daarin verandert vrij geregeld het één en ander. Als je up-to-date geïnformeerd wilt zijn, is deze cursus beslist een aanrader.

De cursus 'Belastingen voor de ondernemer' behandelt kort en overzichtelijk de hoofdzaken van wat je als ondernemer over de belastingen moet weten. Je krijgt informatie over de relatie van de Belastingdienst tot ondernemers, en achtereenvolgens over de Inkomstenbelasting, Vennootschapsbelasting, Omzetbelasting (btw), Dividendbelasting. Ook komen fiscalefaciliteiten aan de orde. Er wordt uitgelegd hoe het betalen van belasting in zijn werk gaat. En natuurlijk word je ook bijgepraat over mogelijke aftrekposten en de bijbehorende regels en over de diverse kortingen die op dit moment (2014) van kracht zijn.


Cursusinformatie

Duur

De cursus 'Belastingen voor de ondernemer' duurt circa 1,5 week, dat wil zeggen als je gebruik maakt van de complete documentatie die hierbij beschikbaar wordt gesteld.

Doelgroep

Deze cursus is geschikt voor iedereen die up-to-date op de hoogte wil zijn van wat de huidige belastingwetgeving betekent voor bedrijven. Als je deze cursus wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende beroepscompetenties (op MBO-niveau): Analyseren, Plannen en organiseren, Bedrijfsmatig handelen.

Lesmaterialen

De cursus 'Belastingen voor de ondernemer' bestaat uit:

  • VideoCollege (35 minuten)
  • E-Book
  • Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP)
  • Verwerkingsvragen
  • Controlevragen
  • Samenvatting
  • Informatie kortingen, aftrekposten en fiscale faciliteiten
  • Aanbevolen aanpak

Toetsing

De cursus 'Belastingen voor de ondernemer' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat.


Contact

Postadres:

Dé Praktijkgroep
Postbus 12
7710 AA Nieuwleusen

Bezoekadres:

Dé Praktijkgroep
Burgemeester Mulderlaan 8
7711 XA Nieuwleusen

Telefoon: 0529-427087
Email: info@praktijkgroep.nl
KvK: 05057774