Cursus Alles over betaalmiddelen

Als er veel geld door je handen gaat, bijvoorbeeld in je werk als verkoopmedewerker, is het risico groot dat je in de valkuil van de routine valt. In de loop van de tijd treden er bovendien veranderingen op in de manier waarop mensen kunnen betalen, bijvoorbeeld als er nieuwe biljetten worden uitgegeven. Een goede aanleiding om je kennis af en toe op te frissen. Daarvoor is deze cursus bedoeld.

De cursus 'Alles over betaalmiddelen' geeft je up-to-date informatie over soorten geld (chartaal en giraal) en betaalmogelijkheden (contant, met waardebonnen en kopen op krediet). Je leert hoe je snel vreemde valuta kunt omrekenen, hoe het betalen met creditkaarten en klantenkaarten werkt. Ook word je vertrouwd gemaakt met vormen van niet-directe betaling (kopen op rekening, op afbetaling en huurkoop). De cursus is praktisch van opzet en zal je helpen om in de winkel met meer zelfvertrouwen jouw rol te spelen in het verkoopproces.


Cursusinformatie

Duur

De cursus 'Alles over betaalmiddelen' duurt ongeveer 45 minuten. Wil je het maximale rendement uit je training halen, gebruik dan de downloads bij de cursus. Hiermee heb je trainingsmateriaal voor circa 1 week.

Doelgroep

Deze cursus is geschikt voor iedereen die regelmatig te maken heeft met diverse vormen van betaling, in het bijzonder in een winkelsetting. Als je deze cursus wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende beroepscompetenties (op MBO-niveau): Materialen en middelen inzetten, Instructies en procedures opvolgen.

Lesmaterialen

De cursus 'Alles over betaalmiddelen' bestaat uit:

  • VideoCollege (32 minuten)
  • E-Book
  • Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP)
  • Vuistregels valideren bankbiljetten
  • Samenvatting

Toetsing

De cursus 'Alles over betaalmiddelen' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat.


Contact

Postadres:

Dé Praktijkgroep
Postbus 12
7710 AA Nieuwleusen

Bezoekadres:

Dé Praktijkgroep
Burgemeester Mulderlaan 8
7711 XA Nieuwleusen

Telefoon: 0529-427087
Email: info@praktijkgroep.nl
KvK: 05057774