Cursus Adviesvaardigheden

Advies en advisering zijn een handelsartikelen geworden. Toch zijn het maar een paar voor de hand liggende zaken waar je als adviseur - in het groot en in het klein - mee moet rekenen. Wil je de kernelementen van het goed kunnen adviseren voor eens en voor altijd goed op je netvlies krijgen, dan kun je het beste deze cursus doen.

In de cursus 'Adviesvaardigheden' word je op een heel praktische manier ingeleid in de voornaamste aspecten van het goed kunnen adviseren. De cursus is opgebouwd aan de hand van drie praktijkvoorbeelden. Daarin word je stap voor stap vertrouwd gemaakt met de drie basisvaardigheden: luisteren, vragen stellen en samenvatten. Verder leer je een aannemelijke techniek om een probleem te signaleren en tot de kern terug te brengen. Als adviseur is het belangrijk afhankelijk gedrag van anderen te leren herkennen en ermee te leren omgaan. Een afzonderlijk onderdeel wordt gewijd aan het adviseren in de winkel. Daarin maak je kennis met het werken volgens de Adviescirkel. De cursus besteedt ook aandacht aan de vraag hoe het zit met ongevraagd advies geven.


Cursusinformatie

Duur

De cursus 'Adviesvaardigheden' duurt circa 1,5 week, dat wil zeggen als je gebruik maakt van de complete documentatie die hierbij beschikbaar wordt gesteld.

Doelgroep

Iedereen die vanwege zijn of haar werk of in de privésituatie regelmatig iemand anders van advies moet dienen en die daarmee met meer zelfvertrouwen wil leren omgaan. Als je deze cursus wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende beroepscompetenties (op MBO-niveau): Begeleiden, Aandacht en begrip tonen, Samenwerken en overleggen, Ethisch en integer handelen, Analyseren, Onderzoeken.

Lesmaterialen

De cursus 'Adviesvaardigheden' bestaat uit:

  • VideoCollege (45 minuten)
  • E-Book
  • Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP)
  • Controleblad
  • Praktijkoefeningen
  • Samenvatting
  • Instructie luisteren, vragen, samenvatten
  • LPC-invulkaart

Toetsing

De cursus 'Adviesvaardigheden' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat.


Contact

Postadres:

Dé Praktijkgroep
Postbus 12
7710 AA Nieuwleusen

Bezoekadres:

Dé Praktijkgroep
Burgemeester Mulderlaan 8
7711 XA Nieuwleusen

Telefoon: 0529-427087
Email: info@praktijkgroep.nl
KvK: 05057774