Cursus Adviescirkel

Wist je dat jouw klant niet voor een product komt, maar dat hij jouw zaak binnenstapt met een probleem? En is het dan een raar idee dat jij - met jouw deskundigheid - een bijdrage kunt leveren aan de oplossing? Jouw klant helpen om een oplossing te vinden voor zijn of haar probleem, dat is het uitgangspunt van deze training. Precies daarvoor is het model van de 'Adviescirkel' ontwikkeld.

In de training 'Adviescirkel' maak je kennis met een nieuwe manier om de bijverkoop in jouw winkel te vergroten. Als jouw klant je vraagt om advies over een bepaald product, kun jij vanuit jouw deskundigheid veel meer dan alleen het juiste antwoord geven. Via deze training leer je een eenvoudige methode om het probleem van je klant in beeld te krijgen. Je leert ook zó te adviseren dat hij of zij met een positief gevoel naar huis gaat. Kortom: je leert werken met het systeem van Logische Product Combinaties, volgens de AAA-methode: Actief Aanvullend Adviseren.


Cursusinformatie

Duur

De cursus Adviescirkel duurt ongeveer 40 minuten. Wil je het maximale rendement uit je training halen, gebruik dan de downloads bij de cursus. Hiermee heb je trainingsmateriaal voor circa 2 uur.

Doelgroep

Deze cursus is bestemd voor verkoopmedewerkers. Als je deze cursus wilt inzetten voor de opleiding die je volgt, werk je aan de volgende beroepscompetenties (op MBO-niveau): Aandacht en begrip tonen, Overtuigen en beïnvloeden, Vakdeskundigheid toepassen, Op de behoeften en verwachtingen van de 'klant' richten, Ondernemend en commercieel handelen.

Lesmaterialen

De cursus 'Adviescirkel' bestaat uit:

  • VideoCollege (25 minuten)
  • E-Book
  • Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP)
  • Samenvatting
  • LPC-invulkaart
  • Aanbevolen aanpak

Toetsing

De cursus 'Adviescirkel' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat.


Contact

Postadres:

Dé Praktijkgroep
Postbus 12
7710 AA Nieuwleusen

Bezoekadres:

Dé Praktijkgroep
Burgemeester Mulderlaan 8
7711 XA Nieuwleusen

Telefoon: 0529-427087
Email: info@praktijkgroep.nl
KvK: 05057774