Open dag 25 juni bij Restaurant Gelderman!

Wednesday 24 June 2015

Restaurant Gelderman combineert lekker eten, gastvrijheid en gezelligheid met het opleiden van jongeren tot kok of gas­theer/gastvrouw. Het restaurant geeft jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt een nieuwe kans.

Dé Praktijkgroep verzorgt de theorie en praktijklessen en zal je begeleiden gedurende de gehele opleiding. De praktijk zal plaatsvinden in Restaurant Gelderman Oldenzaal of in één van de partnerrestaurants elders. Als je de eenjarige opleiding succesvol hebt afgerond ontvang je het diploma Basisvaardigheden Horeca (SVH), Horeca-assistent niveau 1 of Basis kok of Gastheer/- vrouw niveau 2.

Serin zal gedurende en na het opleidingstraject begeleiden, ondersteunen en helpen bij het vinden van een passende vervolgopleiding en/of (betaalde) werkplek.

Een week bij ‘Gelderman werkt’

Een week bij Restaurant Gelderman bestaat uit 5 dagen, waarvan vier praktijk- en één lesdagen. De lesdagen zijn opgesplitst in een halve dag keukentechniek en halve dag Nederlands, Engels, rekenen, Loopbaan en Burgerschap (LB) en huiswerkbegeleiding. De richtlijn voor een werkdag komt uit op ongeveer 8 uur, maar houdt er rekening mee dat horecadagen geen standaarden kennen.

Wat verwachten wij van jou?

Er wordt veel tijd en energie gestoken in de leerlingen en er zal alles aan gedaan worden om hen te laten slagen voor het felbegeerde diploma. Wat wij verwachten van de leerlingen is dan ook een gemotiveerde houding en 100% inzet. Gedurende de opleiding is het belangrijk dat de leerling zich flexibel weet op te stellen en over een flinke dosis stressbestendigheid beschikt. De horeca betekent vaak lange(re) dagen werken waarbij geen dag hetzelfde is. Goede samenwerking in het team is nodig om het traject succesvol te laten zijn.

Wat zijn de voordelen?

Een van de grote voordelen is dat de opleiding volledig gefinancierd wordt, waardoor de leerling niets hoeft te betalen. Na toestemming van UWV of Gemeente. De opleiding zal plaats vinden in een uitdagende en spannende omgeving, namelijk een echt restaurant! In restaurant Gelderman of in één van de partnerrestaurants. De leerling doet praktijkervaring op maar krijgt ook les in de vakken Nederlands, Engels en Rekenen. Gedurende het opleidingstraject is er altijd persoonlijke begeleiding. Het streven van Serin is om iedereen de opleiding met een diploma af te laten ronden en zo een kans te bieden op een goede toekomst in de horeca.

Wie willen we uitnodigen?

Serin is op zoek naar gemotiveerde jongeren tussen de 18 en 27 jaar uit de regio Twente, die klaar zijn voor een nieuwe uitdaging. Jongeren die leergierig zijn en graag werken aan een mooie toekomst in de restaurantwereld.

Heeft de jongere door persoonlijke problemen een opleiding niet afgemaakt? Speelt er iets anders waardoor hij of zij geen opleiding of werk heeft en ontvangt hij of zij een Wajonguitkering? Of behoort hij of zij, als werkzoekende, tot de doelgroep vanuit de Participatiewet? Dan kan Serin iets voor hem of haar betekenen!

Aanmelden?

Kent u jongeren die precies in de profielschets passen of ben je zelf enthousiast? Schrijf de jongere dan snel in op www.serin.nl en kom naar één van de selectiedagen in restaurant Gelderman te Oldenzaal, Enschedesestraat 2-J. De eerstvolgende selectiedag is op donderdag 25 juni a.s. Aanvang 11.00 uur.Na de selectierondes zal er een groep jongeren overblijven die bij Restaurant Gelderman aan de slag mogen. Er zijn dertig plaatsen beschikbaar. Als begeleider bent u zelf ook welkom. Het UWV zal aanwezig zijn.

Graag tot ziens!

Contactgegevens

Marian Bos
06-27044575
m.bos@serin.nl
www.serin.nl

Nieuws

Jun 23, 2015, 9:00 AM
In restaurant Het Gelderman wordt donderdag 25 juni vanaf 11.00 uur een open selectiedag gehouden…
May 18, 2015, 9:00 PM
USV won zondag 17 mei 2015 met 3-0 van Buurse en promoveert daardoor van de vijfde naar de vierde…

Contact

Postadres:

Dé Praktijkgroep
Postbus 12
7710 AA Nieuwleusen

Bezoekadres:

Dé Praktijkgroep
Burgemeester Mulderlaan 8
7711 XA Nieuwleusen

Telefoon: 0529-427087
Email: info@praktijkgroep.nl
KvK: 05057774