‘Later onbeperkt aan het werk in Nijkerk’

Friday 26 June 2015

Jan Hofman, directeur van Accent Praktijkonderwijs, geeft ondernemers in Nijkerk voorlichting over werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Jongeren van Accent Praktijkonderwijs die geen dagbestedingsindicatie hebben zoals Tamanisha, moeten op loonwaarde gaan werken, terwijl ze wel een arbeidshandicap hebben. "Loonwaarde is de in geld uitgedrukte waarde van het werk dat iemand nog kan verrichten."

Hofman vindt dat de lokale overheid en het bedrijfsleven jongeren die buiten de Wajongregeling vallen, op moeten vangen. "Dit zijn mensen die niet in staat zijn om zelfstandi het wettelijk minimumloon te verdienen."

In 2017 moeten bedrijven verplicht op 25 werknemers 1 werknemer aannemen die buiten het gewone arbeidsproces valt. In Nijkerk zijn al bedrijven die ‘beperkten’ opvangen zoals Roodbeen Kantoor, de Bieze Food Group en McDonald’s.

Hofman: "Onder de noemer Onbeperkt aan het werk proberen we ondernemers in Nijkerk te overtuigen van de meerwaarde van het aannemen van iemand met een beperking. Samen met Dé Praktijkgroep kunnen we jongeren met een peperking een opleiding geven waarmee ze gegarandeerd een plek krijgen op de Nijkerkse arbeidsmarkt. In de schoonmaak, horeca of groenvoorziening. Gelukkig zijn er steeds meer bedrijven die mensen uit onze doelgroep aannemen."

Door: Algemeen Dagblad


Nieuws

Jun 23, 2015, 9:00 AM
In restaurant Het Gelderman wordt donderdag 25 juni vanaf 11.00 uur een open selectiedag gehouden…
May 18, 2015, 9:00 PM
USV won zondag 17 mei 2015 met 3-0 van Buurse en promoveert daardoor van de vijfde naar de vierde…

Contact

Postadres:

Dé Praktijkgroep
Postbus 12
7710 AA Nieuwleusen

Bezoekadres:

Dé Praktijkgroep
Burgemeester Mulderlaan 8
7711 XA Nieuwleusen

Telefoon: 0529-427087
Email: info@praktijkgroep.nl
KvK: 05057774